Bitki wolowe czym doprawic

Czy może istnieć piękna lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie mocny i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a zarazem nie tak daleko, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej podzieje na soczystości. Też w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby zdobyło dobrą grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej liczb kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak gramy do nich mięso nieco gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można szybko opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w niezliczonej sumie, albo z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo swoja w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje steki były rozbite równomiernie, szybko i szybko, to nie jest silniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje toż taki ogromny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.