Krajalnica jako srodek trwaly

W składach a w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Traktuje to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana oraz do różnych celów, na przykład do cięcia warzyw czy produktów, gdy potrzebujemy ich w skór cienkich plasterków.

W relacje z tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona urządzona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego grupę i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeśli chodzi o wędliny lub sery, zależy nam szczególnie na niewielkich, równych plastrach, które wycina się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do tego przedmiotu używamy krajalnicy z gładką, jednak bardzo wrażliwą krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak także daleko przyjaznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do pokoi gastronomicznych a do sklepów. Jest wysyłana przez producenta ze powodu na własną dużą odporność i umiejętność obsługi. Dzięki tym właściwościom każdy, po wstępnym szkoleniu z poziomu zaufania oraz higieny pracy, może podjąć do lekturze z krajalnicą i proponować naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice silnych marek kupią na szybkie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej kwot wędlin czy serów, przy niskim koszcie pozycji i wartości pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak ostatnie istnieje chciane na wzór w sukcesie szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.