Maszynka do miesa 2000w

Wilk do ciała to nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest ogromnie silniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Moduł crm

Duży wybór wilków na zbytu idzie na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki temu pora na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) również nie wymaga niemałego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co zdecydowanie ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasę wykonania stanowi o wysokiej siły maszyny. Jak wszystkie dania stosowane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wkłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od rodzaju mięsa dopasowuje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w nowe akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To łatwe urządzenie, dostępne w wygodnych cenach, wykorzystywane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę kiedy w dużych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również pozostałych ulepszaczy.