Najbardziej egzotyczne potrawy

Dzięki programom kulinarnym oraz videoblogom w budowie gotowanie było się już bardzo atrakcyjne. Kucharze amatorzy gotują, pieką, smażą i rozpisują się, robią zdjęcia, kręcą filmy i inspirują innych do przetestowania ich autorskich przepisów. Serwisy społecznościowe, portale internetowe oraz blogi pękają w szwach od ilości propozycji kulinarnych. Teraz można ugotować wszystko, wszędzie także o dowolnej chwili. Wystarczy wybrać sobie ulubiony przepis, dokonać zakupy i gotować ile dusza zapragnie.

Potrawy z całego świata Gotowanie stawało się jeszcze bardziej efektowne, ponieważ na nasz rynek trafiają teraz produkty spożywcze z wszystkiego świata. Jeszcze naście lat temuż potrafili tylko pomarzyć o egzotycznych potrawach. Bo kto z nas wychowany na pomidorowej i trudnych nóżkach w galarecie słyszał o takich efektach jak jarmuż, kaki, chia bądź też o innych orientalnych owocach i przyprawach? Nikt, prawda? Prawo istnieje taka, że samodzielne eksperymentowanie w kuchni zostały nam wszczepione przez wszechobecną modę, która przeminie w terminie, kiedy ludzie zaczną szukać energię do życia z kosmosu, czyli prawdopodobnie nigdy! Dzięki powszechnie dostępnym wynikom w marketach, możemy ciż przygotować potrawy jakie są specjalnością w pozostałych krajach np. Japonii, Peru czy RPA.

Wilk maszynka do mielenia mięsa Jeżeli to nie jesteś wegetarianinem także do działania chcesz więcej niż powietrza, zdecydowanie w Twojej kuchni często jest mięso, a wraz spośród nim kotlety wieprzowe, tuszki, podroby, filety drobiowe i znacznie dużo innych równie smacznych kąsków. Z pewnością niejednokrotnie próbowałeś przygotować samodzielnie burgery? Zdradzę Ci tajemnicę - najlepiej kup nowe mięso wołowe (np. antrykot) i sam zmiel je. Wilk maszynka do prowadzenia mięsa idealnie będzie się do tego nadawać. Tak przygotowane mięso przypraw solą, pieprzem, dodaj koniecznie jajko, czosnek a następnie uformuj kotlety i przygotuj je właśnie daleko jak lubisz. Samodzielne przygotowywanie dań ma znajomą właściwość - wiesz, co jesz i im trochę tłuszczu, mniej cukru a bardzo warzyw i mniej przetworzonych składników tym dania nawet te tradycyjne zatrzymują się dużo większe.