Home Bez kategorii Pos graduacao gastronomia rj

Pos graduacao gastronomia rj

13 lipca 2017
Program pos gastronomia to pomysł sprzedaży kelnerskiej, który pozwala prowadzenie efektywnej i silnej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta umieszcza się o dokumenty magazynowe oraz dokumenty ze sprzedaży.

 

W współzależności od charakterze prace możliwa jest istotna centralizacja wprowadzanych danych, ale i bezpośrednio w przeciwnych lokalach. Bezpośrednio z projektu do pokoi dostarczane są informacje: o produktach, którym może dysponować, o organizacji lokalu, także o wartościach zakupu i zbytu.
Przedstawiając się zebranymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na środki.
Dane przygotowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, powoduje on rzadko pewnego sposobie księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele przydatnych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na podstawie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
mówi o przekroczonym stanie magazynu,
opowiada o składnikach brakujących do zrobienia potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zakupy,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Dużą zaletą programu pos gastronomia jest szansa synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których pisana jest sprzedaż. Dzięki temu prawdopodobne jest zrobienie, skomputeryzowanego systemu rozliczania rozpocząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z pewnej strony nadaje do kas wiedze o produktach, kelnerach, z przeciwnej części pobiera z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą od obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany informacjach wysyłana jest w sposób automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w znacznie przystępny, a jednocześnie wygodny rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, przez takie podejście, nie tracą momentu na zbędne czynności, i wszą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.

0 comment

You may also like