Sprzet kuchenny sklep

Prowadząc restaurację kuchnia winna być urządzona w gigantyczną liczba profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy natomiast w wielkiej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy jest składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niskich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Powiększa się także zwłaszcza w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o wielkiej klasy, która oznacza się też prostą obsługą. Sprzęt ten oddaje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej poważną stroną są noże zrobione ze zwykli nierdzewnej, które mogą służyć przez duży odcinek czasu. Szatkownica potrafi stanowić urządzona na żądanie w inne pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - mogą obecne żyć niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.